Redactie
Redactie Dineren 26 feb 2016
Leestijd: 2 minuten

Prinsenhof

Op een steenworp afstand van de Martinitoren in hartje Groningen vind je hotel, restaurant en grand café Prinsenhof. Gevestigd in een prachtig oud pand uit 1436 is Prinsenhof een unieke locatie met voor ieder wat wils, van uitgebreid diner tot gezellige borrel. 

Prinsenhof kun je het beste omschrijven als een stukje rust in de drukke stad. Via de grote poort van de voormalige fraterkerk kom je uit in de prachtige tuin, waar je het grand café, sjiekere restaurant en hotel vindt.

Het grand café

In het midden van het gebouw vind je het grand café. Hier kom je voor de ontspannen sfeer, een goede kop koffie, drankje, lekkere lunch of diner in Mediterrane bistrostijl.

Van ‘s ochtends vroeg tot het donker wordt kun je genieten van een huisgemaakt gebakje, een uitgebreide high tea, origineel belegde broodjes, eiergerechten, salades, fruits de mer en warme gerechten. Wanneer de vijf in de klok zit kom je hier voor een lekkere borrel met bijbehorende hapjes.

Voor het diner heb je de keuze uit bistrogerechten als caesar salad, oesters, garnalenkroketjes, entrecote met friet, risotto en boeuf bourguignon. Een 3-gangenmenu kost €34,50 en de resterende prijzen lopen uiteen van €7,75 voor een salade vooraf tot €28,50 voor een stukje ossenhaas met béarnaisesaus.

Restaurant Alacarte

In de zijvleugel van Prinsenhof vind je het sjiekere restaurant waar van woensdag tot en met zaterdag verfijnde gerechten worden geserveerd.

Hier heb je een prachtig uitzicht op de tuin en worden klassieke gerechten gecombineerd met invloeden uit de hele wereld.

De prijzen liggen er iets hoger dan bij het grand café (3 gangen voor €40,- tot 6 gangen voor €62,50), maar dat is het volledig waard. Denk aan een goddelijke ceviche van zeebaars en oester met zoete aardappel en gyoza, varkenswang met lavas en borlottibonen, epoisses met truffelaardappel, ossenhaas met ganzenlever en wilde eend met wasabi, prei en sesam.

Ook is er een interessante wijnkaart, waarbij de maître-sommelier je met liefde helpt bij het uitzoeken van bijpassende glazen. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar wijnen uit de klassieke gebieden, maar naar regio’s over de hele wereld.

Kijk op de website voor meer informatie over het hotel, het grand café en het restaurant. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.