Redactie
Redactie Aziatisch 23 jun 2013
Leestijd: 1 minuut

MOMO

Op het kruispunt van de Stadhouderskade en Hobbemastraat met uitzicht op het beeldschone Vondelpark ligt MOMO. Een restaurant, bar én lounge waar je onder het genot van Aziatische tongstrelers de lekkerste, nee állerlekkerste cocktails drinkt.

Schrik niet, de kaart presenteert geen van de traditionele drankjes als de mojito, cosmopolitan of daiquiri, maar stuk voor stuk unieke cocktails. Allemaal met hun eigen twist. Hoewel sommigen duidelijk zijn geïnspireerd op de decennia oude cocktails, zijn ze allemaal net even anders en soms zelfs verbeterd!

Het bijzondere aan MOMO is, is dat de kaart elk seizoen verandert en dat ook het barpersoneel hier duidelijk invloed heeft op heeft. Zo mochten ze onlangs allemaal hun eigen favoriet insturen en staat nu de Spicy Lucy met onder andere lychee- en chili (!) likeur op de kaart die is ontwikkeld door een van de bartenders.

Wat dacht je verder van de Tokyo Bellini met perziklikeur, perzikpuree, het Aziatische drankje calpico getopt met prosecco? Of Culy’s favoriet: de Gold Digger. Deze cocktail wordt gemaakt met citroenwodka, citroengras, vlierbloesemlikeur, citroensap, witte chocolade én stukjes met goud bestrooide amandel. In één woord: wauw!

Ja, de cocktails zijn absoluut een bezoekje waard en dan hebben we het nog niet eens over de Aziatische hapjes. Denk sushi, dim sum en andere heerlijke gerechtjes die je kunt bestellen om te delen met je tafelgenoten. Want: eten=delen, zo geloven ze bij MOMO.

MOMO3MOMO

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.