Redactie
Redactie Dineren 17 jul 2013
Leestijd: 1 minuut

Marits Huiskamerrestaurant

Dat zien we niet vaak, een écht huiskamerrestaurant. Toen we kennis maakten met Marit Beemster waren we dan ook op slag verliefd. Wonend in een prachtig huis in Amsterdam-Oost kookt ze drie dagen per week (h)eerlijke gerechten waarbij eenvoud, dagvers, mooi en kleurrijk hoog in het vaandel staan. Verwacht geen culinaire hoogstandjes, maar wel gewoon écht lekker eten.

Toen Marit na de middelbare school voor een moeilijke beroepskeuze kwam te staan, besloot ze toch voor haar grootste passie naast bakken te gaan: schoenen. Jaren bleef ze bakken en koken en na een carrière als mode- en textielontwerpster besloot ze toch het roer enigszins om te gooien. Het resultaat werd Marits Huiskamerrestaurant waar ze zowel ontwerpt als kookt in haar eigen restaurant aan huis.

Marit werkt ze met zoveel mogelijk duurzaam geproduceerde producten van lokale producenten en opvallend genoeg alleen maar vegetarisch. Een drie-gangenmenu kost 28 euro, exclusief wijn en ze is open op donderdag, vrijdag en zaterdag. Toch liever op een andere dag of heb je iets te vieren? Neem dan contact met haar op.

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.