Redactie
Redactie Restaurants 25 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

Bij Kantien in Utrecht staat de Nederlandse keuken centraal

Bij Kantien staat voor de verandering Nederland centraal. Niet alleen de keuken, maar ook de producten, bieren, likeuren en (een deel van de) wijnen zijn van Hollandse bodem. 

Verwacht geen borden vol kapucijners en AVG’tjes, maar smaakexplosies en bijzondere combinaties.

Dineren bij Kantien

Het menu wisselt elke twee weken, er is altijd de keuze tussen vis, vlees of vega en van woensdag tot en met zaterdag kies je voor 3 (€32,50), 4 (€38,50) of 5 gangen (€44,-).

Ga bijvoorbeeld voor de walnootcracker met blauwe-kaasmousse, knolselderij en witte grapefruit, griet met bloemkool, hazelnootkruim en knoflookschuim of gerookt runderstaartstuk met pompoen, zwarte bonen, venkel en jus.

Ook toe is de keuze fijn, zo staat er op dit moment een rabarbercrumble met witte chocolademousse en candy bacon op de kaart, evenals ketelkoek met karamelijs, appelcompote en hangop.

Naast het keuzemenu zijn er nog de ‘Kantien Borden’. Dit zijn heerlijke maaltjes (bijvoorbeeld Hollandse vissoep met schelvis, krab, geroosterd brood en dille mayonaise), voldoende voor één persoon en voor een leuke prijs (€14,50).

Op zondag is het menu een stuk simpeler, en heb je de keuze uit het 4-gangenmenu van de chef (€32,50), de roast (met onder andere charcuterie en verschillende hapjes, €24,50) en de daghap zoals hierboven beschreven (€14,50).

Wat betreft de wijnen kunnen we kort zijn: het merendeel is biologisch en biodynamisch en ze serveren met liefde een mooi wijnarrangement.

Lunchen & borrelen

Naast een uitgebreid diner kun je gelukkig ook bij Kantien terecht voor de lunch en borrel. Zo serveren ze vanaf een uur of twaalf heerlijke broodjes (besmeerd met Utregse boter) en een speciaal (en voordelig) lunchmenu.

Zin in een pintje met wat lekkers erbij? Kijk dan naar de borrelkaart met onder andere charcuterie, kaasjes, bitterballen en garnalenkroketjes.

Kantien is woensdag tot en met zondag geopend vanaf 12.00. Kijk voor meer informatie en het menu op de website

Foto’s door De Gastronaut

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.