Redactie
Redactie Dineren 23 nov 2014
Leestijd: 2 minuten

Hotel New York

Bekend bij vrijwel iedere Rotterdammer en ook veel mensen van buiten de stad: Hotel New York. Want hier kun je niet alleen slapen, maar ook heerlijk eten en borrelen.

door Britte Kastelein

Het karakteristieke gebouw is gelegen op de kop van de Wilhelminapier. In de zomer zit je heerlijk uit de wind op het terras achter glazen windschermen, met uitzicht op De Maas en de skyline van Rotterdam. De vele schepen die dan voorbij varen passen helemaal in de stijl, want Hotel New York is gevestigd in het voormalig hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. En die geschiedenis zie je op veel plekken terug, waaronder de bijzondere gevel.

Oesterbar
Maar ook als het zonnetje buiten niet schijnt is het hier goed toeven, want ook binnen is het hartstikke gezellig. Visliefhebbers zijn hier helemaal op hun plek, het restaurant heeft namelijk een echte oesterbar. Hier worden dagelijks verse schaal- en schelpdieren bereid. Een portie wulken, een halve kreeft of een plateau Fruits de Mer, keuze genoeg!

En dat geldt eigenlijk voor de gehele kaart. Ontbijten, lunchen, borrelen en dineren: het kan allemaal voor een goede prijs. Ook vegetariërs komen niks tekort bij Hotel New York. Probeer bijvoorbeeld de vegetarische tapas of lekkere paddenstoelenkroketjes.

Heerlijke taartjes
Maar vooral zoetekauwen mogen een bezoekje aan Hotel New York niet overslaan als ze in Rotterdam zijn. Al het gebak komt uit de eigen patisserie, dus aan taartjes is er geen gebrek. Vooral de worteltjestaart is een aanrader, en de afternoon tea is beroemd in heel Rotterdam en omstreken. Je krijgt er onder andere een schattig chocolaatje in de vorm van het gebouw bij, bijna te leuk om op te eten!

En wie het servies het liefst mee naar huis wil nemen nadat alles op is: dat kan! Je koopt het in de kiosk van het restaurant of via de website, waar je nog meer leuke souvenirs vindt.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.