Redactie
Redactie BBQ, Grill 17 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Frits

Het Mercatorplein en de Jan Evertsenstraat in de Amserdamse Baarsjes zijn in bloei! Waar eerst nog veel zaakjes onopgeknapt bleven komen er nu steeds meer frisse, hippe restaurantjes bij. Zo opende begin dit jaar Frits (van de makers van Radijs) haar deuren. Een bier- en burgertent met de feel van een Engelse pub.

Bij Frits bestel je burgers (vanaf €8,45) en heb je de keuze uit verschillende nationale én internationale biertjes. Of het concept vernieuwend is? Niet echt, maar het is wel een heerlijke combinatie. Helemaal als het straks zomer is: het terras van Frits beslaat namelijk ruim 80 vierkante meter.

Frits is dus van dezelfde eigenaren als Radijs: een buurtcafé aan de Jan Evertsenstraat – iets verderop – waar je overigens ook een lekkere burger kan bestellen. Anders aan de nieuwe zaak aan het Mercatorplein is het gevoel van een kroeg, waar je na je burger nog blijft hangen voor een borrel (of twee).

En dat is goed gelukt: met donkere balken en groene accenten heeft de bar iets weg van een Engelse pub. Van het oude café Meulstee – dat maar liefst 42 jaar in het pand heeft gezeten – is niks meer terug te zien. De zaak is strak, hip en één van onze potentiële nieuwe favoriete hotspots.

Bron: Facebook

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.