Redactie
Redactie België 8 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

Fiskebar Antwerpen

Vraag een foodie waar je in Antwerpen moet gaan eten en het antwoord luidt steevast “Fiskebar!”. Dit visrestaurant (met een broertje in Kopenhagen) in de hippe wijk ‘t Zuid is het walhalla voor liefhebbers van vis, goede wijn en sympathieke bediening. 

Het restaurant is klein en rumoerig, en dat zorgt voor de ongekende sfeer in Fiskebar. Tijdig reserveren is een must (zeker als je in het weekend wil dineren) en de kaart is zo aantrekkelijk dat je beter met een groot gezelschap kunt komen zodat je alles kan proeven.

Centraal staat natuurlijk de duurzaam gevangen vis, maar de zorgvuldig uitgezochte wijnen zorgen voor het grote succes van Fiskebar. Daarbij staat ook genieten hoog in het vaandel en dat is precies wat je hier doet.

Als inspiratie worden de Scandinavische landen en Frankrijk met elkaar verenigd en krijg je the best of both worlds. In de keuken wordt uitsluiten gewerkt met Europese vis en schaaldieren en seizoensgebonden groenten.

Je kunt het natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt, maar voor drie gangen ben je gemiddeld €45,- kwijt. Dat is zeker niet weinig, maar gezien de kwaliteit van de vis, de smaken en de grootte van de porties hanteren ze wat ons betreft terechte prijzen. De wijnen mogen wat ons betreft wel wat lager in prijs.


Wat er nou precies op dat menu staat? Denk een keur aan oesters, schalen fruits de mer (warm en koud), ceviche, de lekkerste zalm die je ooit zult proeven, bouillabaisse, zeetong en ga zo maar door. Erbij eet je knapperige frietjes, spinazie met look of ‘bio-groentjes’.

Daarbij staan er dagelijks wisselende gerechten op het krijtbord en serveren ze een twee gangen lunchmenu voor €22,50. Op dit moment is het echter alleen mogelijk om in het weekend te lunchen.

Neem vooral zelf een kijkje en laat je verleiden tot het maken een ‘reservatie’. Je zult er geen spijt van krijgen! Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.