Redactie
Redactie Restaurants 8 aug 2016
Leestijd: 2 minuten

Bij het Amsterdamse Donnies eet je tot diep in de nacht geweldige broodjes döner

Twee broers met een liefde voor döner, Berlijn en ondernemen openden onlangs Donnies aan het Gerard Douplein in Amsterdam. In dit gezellige café kun je tot diep in de nacht geweldige broodjes döner eten, maar vooral ook lekker een biertje drinken en kletsen met vrienden.

Let op: dit restaurant is permanent gesloten. Hier vind je andere lekkere restaurants in Amsterdam.

Broers Daan en Martijn Wolff weten goed wat ze doen. Naast Brut de Mer en tegenover café Het Paardje vind je Donnies. De zaak met vrolijk terras oogt simpel, maar ook hip en vooral uitnodigend, wat precies past bij de omgeving.

Donnies in Amsterdam

Als je binnenkomt zie je gelijk de bar gevuld met in verschillende bakjes alle ingrediënten voor de broodjes. Hier kun je kiezen uit kleinere pita’s (€6,50) of grote stukken Turks brood (€8,50), die je vervolgens met een handig stappenplan verder laat vullen.

Afhankelijk van de vulling blijft de prijs van de broodjes döner hetzelfde of loopt hij iets op. Neem je bijvoorbeeld ‘vegetarische kip’ in plaats van de standaard échte döner, dan betaal je €1,50 extra.

Ga je voor de klassieke vulling (met ui, sla, rode kool, tomaat, komkommer, feta of jalepeños) dan komen er geen extra kosten bij. Maar zowel de spicy (met mango, grapefruit, koriander, limoen en peper) als de curry (kokos, bonen en selderij), pumpkin goat (pompoen, gember en geitenkaas) of smokey ratatouille (aubergine, paprika en courgette) kosten een euro extra.

Erbij kun je nog een portie frietjes bestellen (€3,50) óf je neemt een paar heerlijke snacks, zoals hummus van Goudentent op de Ten Katemarkt. Drink een lekker biertje, of gewoon een goed glas wijn of cocktail. Het kan in ieder geval allemaal en tot na middernacht.

Donnies is permanent gesloten.

Uit eten in Amsterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.