Redactie
Redactie Restaurants 9 mei 2016
Leestijd: 3 minuten

Eten in een hostel doe je bij Nescio in Generator Hostel (Amsterdam-Oost)

Eten in een hostel; dat doe je als foodie niet zo snel. Culy’s Monique en Liselotte, allebei nog virgins in de hostelwereld, prikten een vorkje in Nescio, het restaurant in het gloednieuwe Amsterdamse Generator Hostel. 

Nescio in Amsterdam

In een prachtig monumentaal universiteitsgebouw, aan het Oosterpark in Amsterdam, is onlangs Generator Hostel geopend. Betaalbare luxe, mét een laid-back sfeertje én een restaurant op de begane grond: Nescio.

Het pand stamt uit 1916 en is sinds kort omgetoverd tot een hotel, de eerste Nederlandse vestiging van de internationale hotelketen Generator Hostels. Er zijn basic twee- en vierpersoonskamers, maar ook exclusievere suites.

Restaurant Nescio vormt de basis van het hotel, natuurlijk vernoemd naar de beroemde schrijver. Het interieur is stoer en vrolijk, met veel hout én kleur.

Tijd om te eten!

In restaurant Nescio is het all-day food wat de klok slaat. Van ontbijt en lunch tot borrel en diner. De kaart is beperkt, maar bevat prima gerechten.

We beginnen met een appelsap (in een enorm glas) en een lekker IJwit biertje.

Op de kaart zien we klassieke snacks als bitterballen en nachos met kaas en salsa, maar ook een crispy salade met eend en grapefruit, een Caesar salade met zoete bacon en een gezonde spaghetti van courgette met Parmezaan en munt.

De crispy salade met eend en grapefruit (€ 10,-) blijkt een kruidensalade (lekker!) met hele kleine stukjes eend. Meer cripsy bits dan echt plakjes vlees, maar desalniettemin lekker. De dressing is fris en de grapefruit mooi gesneden.

Daarnaast zijn er pizza’s (prettig geprijsd tussen € 7,- en € 9,-), waaronder een pizza met parmaham, mascarpone en truffeltapenade, en eentje met lamsvlees en feta. Qua broodjes valt de Reuben Sandwich op (voor als je veel trek hebt), maar ook de Big Pig Sandwich klinkt aanlokkelijk.

We proeven ook de ijsbergsla met bacon en blauwe kaas (€ 5,-); dit blijkt een kwart ijsbergsla, licht aangeroosterd, met een subtiele blauwe kaassaus en wat stukjes bacon. Lekker!

Qua mains is er keuze uit een kokoscurry met vis, jerk chickenslow & low geroosterd lamsvlees en een warme linzensalade. En er zijn twee burgers: een klassieke beef met bacon, en een met kip gemarineerd in karnemelk, met een spicy mayo (€ 10,-).

Die laatste bestellen we. De burger is prima, maar niet heel pittig. De bijgeleverde Franse frietjes zijn niet zelfgemaakt, maar wel heel lekker. Op tafel staan flessen ketchup en Hellmann’s mayo om zelf naar hartenlust leeg te spuiten.

Over self service gesproken: bestellen én afhalen doe je aan de bar, hoewel er af en toe wel een lieve ober langskomt om te vragen of je nog ergens zin in hebt.

Er zijn geen toetjes, maar er ligt wel een verdomd lekkere brownie op de toonbank. Wij nemen er twee mee naar boven, want we slapen hier ook. De kamers zijn fris en schoon, hoewel in de gang een sterke wietlucht hangt. We waren bijna vergeten dat we in een hostel waren…

De volgende ochtend worden we uitgerust wakker. Terug naar Nescio beneden, want daar wacht een à la carte te bestellen ontbijt.

We slaan de wentelteefjes met pindakaas en jam (€ 5,-) over, maar nemen de yoghurt met granola en Eggs Benedict op een bagel (€ 5,50).

De Benedict-bagel is prima, hoewel het gepocheerde eitje héél zacht is en we best nog wel wat meer Hollandaisesaus hadden gewild. De koffie is van Stooker, en die is dik in orde.

Na het ontbijt is het nog even fijn toeven in het zonnetje op het buitenterras, met uitzicht over het nog rustige Oosterpark. We vergeten bijna dat we in Amsterdam zijn; het voelt alsof we relaxte studenten op vakantie zijn, maar dan met een kleine dosis luxe.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.