Redactie
Redactie Afhalen 22 sep 2011
Leestijd: 2 minuten

Mamma Rosetta

Een fijne Italiaanse hotspot in Amsterdam is Mamma Rosetta. Een Italiaanse traiteur waar je kunt afhalen, laten bezorgen of ter plekke kan eten.

Het verhaal…

Mamma Rosetta woonde haar hele leven in Florence en heeft vier zonen grootgebracht. Zij is de oma van Vincent, de eigenaar van traiteur Mamma Rosetta. Een van de zonen van Mamma Rosetta (Roberto) trok als 20-jarige de wereld in met de kennis van het koken die zijn moeder hem had geleerd. Hij deed ook ervaring op in diverse restaurants in Florence. Na vele omzwervingen door Europa ging hij naar Amsterdam, waar hij bij diverse gerenommeerde restaurants werkte.

Tot op de dag van vandaag woont hij nog steeds in Amsterdam. Een van zijn kinderen (Vincent) wil de traditie voorzetten, en de gerechten zoals Mamma Rosetta die aan haar zoon geleerd heeft niet verloren laten gaan. Als klein jongetje zat hij al graag bij zijn vader in de keuken en vond (en vindt nog steeds!) het bereiden van traditionele gerechten een grote passie. Geen poespas, maar een degelijke goede maaltijd met goede ingrediënten.

En toen…

Vincent droomde van jongs af aan al van een eigen traiteur, maar door omstandigheden durfde hij dit nooit aan. Door een keerpunt is zijn leven besloot hij dat het niet bij dromen moet blijven, maar je alles moet doen om een droom werkelijkheid te laten worden. Na een voorbereiding van zeven maanden was het dan eindelijk zover: Mamma Rosetta opende haar deuren op 30 juli 2011.

Wij van Culy waren direct fan na een keer afgehaald te hebben bij Mamma Rosetta. Joke, de vrouw van Vincent, werkt er ook en zelfs hun dochter kwam binnen om van de chocoladetaart te snoepen. Een echt familiebedrijf, dat zie je én voel je.

Het is vooral een fijne plek voor een goede espresso, om lekkere salami’s en kazen te kopen of je te buiten te gaan aan de pasta’s en andere Italiaanse gerechten. De lasagne is dan ook onze favoriet; deze wordt zelfs nog gemaakt door de vader van Vincent! Sluit het maal af met een toetje; tiramisu, chocoladetaart, limoen-ricottataart…. en geniet.Op zoek naar meer toffe culinaire plekken? Check Culy Hotspots, onze verzameling van de allerleukste adresjes.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.