Redactie
Redactie Restaurants 24 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

Lt. Cornelis in Amsterdam serveert Nederlandse gerechten in een modern jasje

Hoe rijk de culinaire geschiedenis van Nederland ook is, er zijn nog maar weinig restaurants gespecialiseerd in onze keuken. Lt. Cornelis in het Amsterdamse centrum brengt daar verandering in en serveert Nederlandse gerechten in een modern jasje.

In de keuken kan nog zo Hollands worden gekookt, maar zet een stap binnen en je waant je in New York. Deze hippe zaak is tot in de puntjes verzorgd en de interieurarchitect heeft duidelijk haar werk goed gedaan. Zo goed, dat het on-Nederlands gaat voelen.

Van rolmops tot lamslende

Gelukkig is daar het menu, waar de klassiekers je om de oren vliegen. Uiteraard wel in een modern jasje, want bij Lt. Cornelis staat het concept centraal. Dit in de vorm van gerechten om te delen, waarbij drie à vier gerechten per persoon (meer dan) voldoende is.

Zo genieten wij van rolmops, gedroogde worst en stengels met Alkmaarse kaas als amuse, en kunnen we de Zeeuwse platte oesters niet weerstaan (€15,-). Als ‘voorgerecht’ gaan we voor de kaaskroket met Amsterdams zuur (€9,50)en de huisgemaakte gevogeltepaté en croute met champignons en witte bonen (€12,50).

Verder gaan we met de lamslende met verse tuinbonen en aardappelmousseline (€15,-) en de vis van de dag. In ons geval is dat een stukje zeebaars ‘die zwemt’, met onder andere witlof en een soep van postelein (€15,-).

Flinke gerechten en vriendelijke bediening

Hoewel de gerechten allemaal het formaat van een tussengerecht zouden hebben, merken wij wel degelijk verschil. Niet erg, maar wel handig om van tevoren te weten. Hierdoor is er bij ons nog amper plek voor een toetje, dus delen we een kaasplankje met uiteraard alleen Hollandse kazen.

Verder zijn de smaken allemaal dik in orde en worden we goed geholpen door de vriendelijke bediening. Dit is zeker een plek om terug te komen!

Adres Lt. Cornelis

Je vindt Lt. Cornelis aan de Voetboogstraat 13 in Amsterdam.

Lt. Cornelis is zeven dagen per week geopend voor lunch, diner en borrel. Kijk op de website voor het menu en meer informatie. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.