Redactie
Redactie Dineren 27 aug 2013
Leestijd: 1 minuut

La Viña

Een culinaire beleving met liefde en passie voor het product, een prachtige wijnlijst en een kaart met zowel Spaanse, als Italiaanse én Franse gerechten. Dat is waar het bij restaurant La Viña in de Amsterdamse Rivierenbuurt om draait en voor Culy reden genoeg om een kijkje, hapje én uiteraard drankje te nemen. 

In 2011 richtte de toen nog vijfentwintig jarige sommelier Jacqueline Borgers La Viña op. Met haar Spaanse schoonfamilie en hun woonplaats La Viña (Spaans voor ‘wijngaard) in haar achterhoofd besloot ze de uitdaging aan te gaan en opende ze het restaurant. Gezien haar passie voor wijnen (haar ogen beginnen te glunderen wanneer je het onderwerp aansnijdt) was een prachtige collectie een must en werd er een bijzondere wijnkelder aangelegd die ruimte biedt aan proeverijen en intieme diners.

Het menu staat vol met typische lekkernijen uit het Mediterrane gebied: Spaanse Pintxos en calamaris, Italiaanse saltimbocca en truffelravioli en Franse magret de canard (gebakken eendenborst) en kazen doen je watertanden. En in combinatie met de wijnen.. Een match made in heaven! 

La Viña is maandag tot en met zaterdag geopend vanaf 17:00 voor borrel en diner. Onze tip: ga voor het menu van de chef en laat de wijnen over aan Jacqueline, dan weet je zeker dat er een memorabele ervaring te wachten staat.

IMG_8742

Bruschetta met ceviche

IMG_8745

Gebakken gamba op een salade van frisée sla, avocado, appel en balsamico met een stukje krokante Parmaham

IMG_8746

Geitenkaassalade met stukjes watermeloen, pecannoten en frambozenvinaigrette

IMG_8747

Arroz frito con pollo’ofwel een gefrituurde risottobal gevuld met malse stukjes kip, tuinerwtjes en tomatensalsa

IMG_8749

Zalige magret de canard: gebakken eendenborstfilet met frietjes van zoete aardappel, groene asperges en een sinaasappel-peper chutney

IMG_8753

Typisch Spaanse churros met pure chocoladesaus

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.