Redactie
Redactie Restaurants 21 jul 2016
Leestijd: 3 minuten

Di Bruno

Na jarenlang in verschillende restaurants te hebben gewerkt, opende Bruno el Seidij vorig jaar zijn eigen zaak Di Bruno. Aan de chique Willemsparkweg in Amsterdam geniet je hier van Italiaanse gerechten van hoge kwaliteit.

Waar bij de gemiddelde Italiaan de tafelkleden rood-wit geblokt zijn en de neppe Chianti-flessen aan de muur hangen, gaan ze bij Di Bruno voor stijl en klasse. Het interieur is elegant met veel lichte kleuren, al wordt de muur gesierd met een lange bank en felgekleurde kussens, waardoor het geheel mooi in balans komt.

Ook het terras is noemenswaardig. Je zit weliswaar aan de weg, maar daar merk je vrij weinig van tijdens het eten. Daarnaast zit je tot laat in de zon en zijn de tafels lekker ruim.

Culy ontdekt

Op het menu van Di Bruno vind je voornamelijk bekende gerechten als carpaccio, caprese en vitello tonnato, maar ook pasta al ragù, risotto al tartufo, ossobucco en panna cotta.

Tijdens het neuzen in de kaart krijgen we een schaaltje olijven en wat stukjes biet.

Wij besluiten alles te delen, zodat we zoveel mogelijk van al het lekkers kunnen proeven. Zo starten we met de altijd-goddelijke caprese van burrata (€13,25) en de gegrilde inktvis met dito groenten (€12,75).

De burrata stelt niet teleur: zacht, romig en nog beter in combinatie met de tomaatjes en balsamico. De inktvis is groot, maar bovenal zacht, smaakvol en heerlijk met de groenten erbij. Het enige jammere is dat bij beide gerechten een hoop onnodige frisee sla wordt geserveerd (waarom niet een lekkere pluk rucola?).

Als hoofdgerecht kiezen we de ossenhaas met barolo-truffeljus (€27,75). Ook zwichten we voor de specialiteit van Di Bruno: pasta met paddenstoelensaus, geflambeerd in een enorm Parmezaanse-kaaswiel en getopt met verse zomertruffel (€21,50).

Het vlees is lekker, maar aan de stevige kant. Iets wat je bij ossenhaas niet verwacht. Daarbij zijn de gebakken aardappeltjes veel te vet, al maakt de perfecte caponata die erbij wordt geserveerd heel veel goed.

Over de pasta kunnen we kort zijn: die is geweldig! De portie is wel wat aan de kleine kant, maar verder is de saus goddelijk van smaak, het eekhoorntjesbrood niet te lang gebakken en de truffel…Tja, wat kunnen we daar nog over zeggen?

Toe sluiten we af met een stukje citroentaart. Geen standaard citroentaart met lemon curd, maar meer als een zachte vlaai met citroen-custardvulling, zoals je ze wel vaker in Italië tegenkomt (€7,50). Erbij komt een bolletje heerlijk fris citroenijs.

Conclusie

Het is duidelijk dat zowel eigenaar Bruno als de chefkok weten wat ze doen. Op de kaart staan pareltjes van gerechten, al mag de frisee sla terug de koelkast in en de aardappeltjes iets knapperiger.

De bediening kan in het begin wat stug zijn, maar als je daar eenmaal doorheen hebt geprikt merk je dat ze alleraardigst zijn. Jammer dat de prijzen een stuk hoger liggen dan bij de standaard Italiaan, anders zouden we hier wekelijks op het heerlijke terras te vinden zijn.

Di Bruno is zeven dagen per week geopend voor lunch en diner. Kijk op de website voor meer informatie. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.