Redactie
Redactie Dineren 22 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

De Kanarie Club in Amsterdam: casual cocktails drinken én mooi dineren

Restaurant Meat West in De Hallen is niet meer, maar daar is iets geweldigs voor in de plaats gekomen: de Kanarie Club!

In deze prachtige grote zaak kun je ontbijten, lunchen, dineren, cocktails drinken én werken (mocht je dat willen). Start in de vroege uurtjes met Eggs Benedict, boerenyoghurt of wentelteefjes van suikerbrood, of pik één van de lunch specials mee. Van een rib-eye sandwich tot een veggie burger of spicy beef salad.

Op de dinerkaart vind je gerechten als kalfswang met ponzu en octopus met chorizo. Je kunt kiezen voor een 3, 4 of 5-gangen menu.

Ook erg tof is de poolbar, wat letterlijk een knalblauw leeg zwembad is. Perfect om mensen te kijken met een cocktail in je hand. Opvallend is ook het aanbod aan bar bites die tot laat in de avond verkrijgbaar zijn, zoals sardientjes met Hollandaise saus of Japanse pannenkoekjes.

Kanarieclub
Fotograaf: Maarten Willemstein

Culy ontdekt…

Wij genoten op een woensdagavond van een heerlijk drie-gangen diner. Vooraf de makreel ceviche, met rode biet, avocado en grove mosterdijs. De makreel werd geserveerd als twee smalle filets; ideaal, want daardoor blijft de vis stevig na het garen in het citrussap, en heb je veel bite.

Het mosterdijs was een absolute vondst: fris, tintelend en heel lekker bij de romige avocadopuree en de rondjes biet en komkommer.

Voor de tweede gang koos tafelgenoot één de kip met kippenleversaus, mais, Iberico-ham en polenta. Een leuk gerechtje, maar erg zout (alle onderdelen waren erg hoog op smaak gebracht en de ham maakte het geheel té zout, naar onze smaak).

Jammer was ook dat de kippenleversaus amper aanwezig was; slechts luttele druppels. Terwijl we ons daar juist enorm op verheugd hadden – kippenlever zie je namelijk niet vaak op menu’s staan, en wij zijn er dol op. De cuisson van de kip zelf was wel erg goed.

Tafelgenoot twee ging voor het vegetarische hoofdgerecht: paddenstoelen met hazelnoot, topinamboer en eigeel. Een fantastisch gerechtje waarbij vooral de boleet en de aardpeercrème eruit sprongen. Helaas was dit gerecht ook een tikje aan de zoute kant.

En tot slot het dessert, waar we al goede verhalen over hadden gehoord. Een krokant pindakaas ‘koekje’ met chocolade ganache, blokjes mango en sorbet van duindoornbes. Absoluut een toetje om van te smullen; vooral de pindakoek smaakte ons goed.

Al met al is de Kanarie Club een aanrader: je kunt er zowel casual cocktails drinken als mooie gerechten eten met goede wijnen. En wil je er overdag in alle rust werken, dan ga je aan de zijkant zitten met een cappuccino en een broodje. Hopelijk is dit restaurant here to stay!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.