Redactie
Redactie Afhalen 25 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

Dignita

Amsterdam is om: brunchen is hot, happening en vooral héél erg lekker. Een nieuwe speler op de markt is Dignita in Oud-Zuid, waar je komt voor de goddelijke taartjes, gepocheerde eitjes, huisgerookte zalm én crispy aardappeltaartjes. 

Op een woensdagmiddag stappen we Dignita binnen. De zaak is groot, met verschillende niveaus en aardig wat tafeltjes die bijna allemaal bezet zijn. Het publiek is een mix van toeristen, studenten met laptops, ouders met kind en zakelijke afspraken. En de sfeer is cosy en (gelukkig?) niet te ‘hipster’.

Bij het zien van het interieur denken we gelijk aan Coffee & Coconuts, maar dan niet zo gestyled en met veel hergebruikte meubels.

Naast dat je er goddelijk kunt brunchen, is Dignita onderdeel van Not For Sale. Deze stichting helpt slachtoffers van mensenhandel terug te keren in de werkende wereld. Een wereldwijd initiatief dat op een mooie manier een steentje kan bijdragen in Amsterdam. Daar worden wij blij van!

Culy ontdekt…

In de keuken staat Marcelle, die eerder de kaart ontwikkelde voor groot favoriet Bakers & Roasters en tevens diëtiste is. De gerechten zijn een mix van gezond (met vegan, gluten- en lactosevrije opties) en ultiem genieten, met de nadruk op dat laatste. Denk aan salades, bacon, gepocheerde eitjes (of any other way), huisgerookte zalm, Hollandaisesaus, pancakes en yoghurt met granola.

Na een aantal gerechten voorbij hebben zien komen kunnen we de verleiding niet weerstaan. We gaan voor de Hot Smoked Salmon Royale (gepocheerde eieren met Hollandaisesaus, huisgerookte zalm en crispy potato hash, €12,50) en de Zucchini Fritter (courgettebeignet met cashewnoten, zure limoenroom, koriander, chili-muntvinaigrette en doperwtjes, €12,50).

Hot Smoked Salmon Royale
Zucchini Fritter

Van de smaken worden we zielsgelukkig, maar helaas zijn de eitjes iets te ver en krijgen we te weinig Hollandaisesaus. Wel zijn de combinaties erg origineel en krijg je waar voor je geld.

Erbij drinken we huisgemaakt bieten-frambozensap en jus d’orange met passievrucht (beiden €4,-). Heerlijk fris in tegenstelling tot de toch wat zware gerechten.

Doordat het eten goed vult, rollen we bijna naar buiten en is er dus helaas geen ruimte meer voor een lekker toetje. Jammer, want door de toonbank worden we lekker gemaakt met de mooiste creaties.

Conclusie

Met een volle buik en een blij gevoel lopen we naar buiten: wat een leuk zaakje met een mooi verhaal en smaakvolle gerechten!

Als ze voortaan de eitjes minder lang in het water laten liggen en iets royaler zijn met de saus, komen we hier zeker een volgende keer terug.

Op dit moment is Dignita alleen nog maar overdag open, maar daar gaat (gelukkig!) verandering in komen. Binnenkort zullen ze namelijk ook hun deuren openen voor diner, met heerlijke hapjes en gerechten. 

Dignita
Koninginneweg 218, Amsterdam

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.