Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Dineren 19 jan 2017
Leestijd: 2 minuten

Cortenaer in Den Haag is een fijne eet- én werkplek

Zou die olifant in het logo van Cortenaer in Den Haag staan voor de grootte van het pand? In een enorm gebouw met reusachtige ramen weet dit restaurant tóch een intieme, relaxte sfeer te creëren. Je kunt hier ontbijten, lunchen en dineren.

Cortenaer ligt in het Zeeheldenkwartier in Den Haag, om de hoek van Paleis Noordeinde. Je wandelt hier dus zo naartoe vanuit het centrum.

Plof neer op een grote groene bank of ga lekker aan de bar hangen met een drankje en de lekkerste bites. Kun je je meteen verwonderen aan de gave ruimte. Tip: neem je laptop mee, want Cortenaer is ook een fijne werkplek.

Zó veel te kiezen

Eten genoeg op de kaart van Cortenaer. En we zien zo tig dingen die we zouden willen eten. Ontbijt hier met havermout, toast met avocado of een boekweit pannenkoek. Of schuif aan voor de lunch (tot 17:00 uur).

Cortenaer Den Haag

Daarvoor heb je ruime en lekkere keuze: salades (wij gaan voor de heirloom tomatensalade met tofu, feta, gepofte quinoa, cress en Libanees brood), sandwiches zoals de spicy Red Neck hotdog met chili, koolsla & jalapeño’s of de sandwich pittige makreel met sambal brandal, limoen & shiso.

De lunch specials zijn indrukwekkend; we noemen een kalfskotelet met ingelegde tomaat, verse knoflookchips en salieboter, de fruits de mer of miso zalmtartaar met yuzu en cassavechips.

Cortenaer Den Haag

Truffelpopcorn en gyoza met buikspek

Vanaf 12:00 uur kun je ook lekker snacken met gedroogde worst van Brandt & Levie, chicken chicharron met five spice kruiden, gyoza met buikspek en gember en crudités met Libanese hangop.

En van een restaurant dat truffelpopcorn serveert, kunnen we alleen maar hartstochtelijk houden. De bites worden trouwens ook als platters geserveerd met een selectie van de beste bites.

Van kreeft tot char siu chicken

Voor het diner heb je keuze uit het lekkerste van de lunch en bites, maar ook vis, vlees of vega, eventueel aangevuld met sides als zoete aardappel of groene asperges. Ga voor de schol met snijbiet Oshitashi & gepekelde chioggia biet of de kreeft met limoenmayonaise.

Vleesliefhebbers komen aan hun trekken met char siu kip met asperges of de tomahawk (2 of 3 personen) met zwarte knoflook-teriyaki, en chimichurri van gerookte jalapeño’s. Oh la la!

Dus, wanneer gaan we?

De openingstijden van Cortenaer: maandag t/m woensdag van 7:00 – 00:00, donderdag en vrijdag van 7:00 – 01:00, zaterdag van 08:00 – 01:00 en zondag van 09:00 – 00:00.

Cortenaer

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.