Redactie
Redactie Dineren 22 jan 2015
Leestijd: 2 minuten

Chef’s Podium

Overdag is Rue de Sèvres een gezellige lunchroom, maar ‘s avonds transformeert het tot het bijzondere restaurant Chef’s Podium. Van donderdag tot en met zaterdag kookt hier elke dag een andere kok, met seizoensgebonden ingrediënten die per week worden uitgekozen door de eigenaren. 

In plaats van een nieuwe ruimte huren, begonnen Nimron Kahn en Marc Schoorl een paar maanden geleden hun restaurant Chef’s Podium in de Amsterdamse lunchroom Rue de Sèvres. Waar normaliter om 18:00 de deuren sluiten, verandert het tentje drie dagen per week in een compleet restaurant, inclusief drie-gangenmenu met bijpassende wijnen.

Elke week kopen de twee een krat seizoensgebonden producten, die hoog van kwaliteit zijn maar laag van prijs. Op basis hiervan stellen de drie chefs (elke chef heeft een vaste dag) hun nieuwe weekmenu samen en worden er smakelijke wijnen bij uitgezocht. Het dessert? Dat wordt gemaakt door de mensen van Rue de Sèvres.

“Waarom?”, horen we je denken. Eigenlijk is het heel simpel: de twee eigenaren willen bewijzen dat je voor weinig geld een goed menu kunt serveren. Daarbij willen ze enthousiaste (freelance) chefs de kans geven zich volledig uit te leven.

En alsof dat nog niet genoeg is betaal je slechts €20,- per persoon voor een drie-gangenmenu, en wordt er elke week een bijpassende wijn geselecteerd die je voor €2,50 per glas (of €15,- per fles) kunt bestellen.

Culy nam de proef op de som

Culy prikte er een vorkje en die week stond in het teken van koolraap, andijvie en skrei (een soort kabeljauw). Maar, werkt dat wel, elke dag een ander menu en zo beperkt worden in je keuze? Geloof ons: it does! 

Vooraf genoten we van ‘spaghetti’ van koolraap met linzen, gedroogde pruimen en Parmezaanse kaas flakes. Niet alleen origineel, maar ook ontzettend lekker. Als hoofdgerecht werd een prachtig stukje skrei geserveerd met een saus van ansjovis, roergebakken andijvie met zongedroogde tomaatjes en kappertjes, en een bijzonder ‘cakeje’ van truffelaardappeltjes. De avond werd afgesloten met een heerlijk appeltaartje met frangipane en caramelsaus. Mmm…!

Kijk voor meer informatie over de ingrediënten van de week en hoe je kunt reserveren op de Facebook-pagina

Rue de Sèvres/Chef’s Podium
Jan van Galenstraat 95, Amsterdam   

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.