Redactie
Redactie Dineren 16 aug 2015
Leestijd: 3 minuten

Caffé Milo

Op een zonnige avond streek Culy neer op het terras van Caffé Milo, een gemoedelijk eetcafé in de gezellige Amsterdamse Dapperbuurt. 

Na acht jaar was het voor Caffé Milo tijd voor een nieuw begin. Het oude interieur met bijbehorende kaart gingen op de brandstapel en niet veel later werd een nieuwe inrichting mét menu verwelkomd.

Door de gunstige ligging kun je op het terras bijna de hele dag genieten van de zon en dat hebben we dan ook zeker (nouja, de hele avond) gedaan.

Culy ontdekt…

Onder het genot van een biertje bekijken we de menukaart. Er is veel keuze, maar wat wel meteen opvalt is dat er niet echt voorgerechten zijn. Ja, je kunt er een schaal nacho’s (€5,-), borrelplankje (€12,-) of brood met balsamico azijn (€3,-), bestellen, maar een fris of licht begin zit er niet in.

Zelf starten we op aanraden van de manager met een pizza die we delen, met daarop coquilles, Parmaham, rucola, tomaat en kaas (€16,50). Ondanks dat we de voorkeur geven aan een flinterdunne bodem, is deze iets stevigere jongen heerlijk!

De meegebakken Parmaham geeft zijn heerlijke smaak goed af, de bodem is mooi krokant en de coquilles bieden een mooi contrast met de zoute ham.

Dan de hoofdgerechten, waarbij je kunt kiezen uit een aantal huisgemaakte burgers, mooie stukken vlees (zowel Angus als MRIJ), een aantal (maaltijd)salades, een hele zeebaars uit de oven en de pizza’s. Erbij kun je kiezen uit luiewijvenfriet, La Ratte aardappels met Turkse yoghurtdressing en aardappeltjes uit de oven.

Omdat we al veel goede verhalen hebben gehoord gaan we voor De Klassieker (€15,50): een burger van Black Angus vlees, met Old Amsterdam kaas, relish van rode ui en truffelmayo. Het broodje lijkt meer op een knapperige foccacia maar is voor de verandering niet te dik en past perfect bij de sappige en smaakvolle burger. Yum!

Ook bestellen we de supersappige kalfsribeye van MRIJ-rund met daarbij een subtiele jus van zomertruffel en simpele, maar lekker frisse salade (€18,50).

Terwijl de avond vordert, de zon achter de bomen verdwijnt en het gezellige terras steeds voller raakt, besluiten we nog een cocktail te bestellen. Het is per slot van rekening cocktail night (elke woensdag kosten de cocktails slechts €5,-). Net als de burger zijn ook de classic mojito en de Balón 43, een cocktail van Liquor 43, citroensap en bruisend water, zalig!

Als afsluiter krijgen we bread & butter pudding met butterscotch en vanille-ijs (€6,-). De butterscotch kunnen we nergens vinden, maar daarentegen proeven we wel (soms iets te veel) gekonfijte sinaasappel. Erg lekker, maar zo machtig dat we het zelfs met z’n tweeën niet op krijgen.

Conclusie

De winnaar van de avond is without a doubt de burger. Deze heeft zo veel smaak, is crunchy en juicy tegelijk en ook fijn: niet (te) groot. Maar, ook de rest van de gerechten waren zeker aanraders.

Opvallend is het terras, waar je zo fijn kunt zitten dat je bijna vergeet dat je niet thuis bent. En ja, dit komt voor een deel door de zon, maar ook door de attente bediening die precies aanvoelt wat je nodig hebt.

Je vindt Caffé Milo op de Linnaeusstraat 71H te Amsterdam. Kijk voor het menu en de openingstijden op de website

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.