Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Boodschappen 14 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Buurderij De Ceuvel in Amsterdam: boodschappen doen bij de boer

De lekkerste verse groenten en fruit, brood, kaas biertjes en limonades shoppen en daarbij ook nog eens je steentje bijdragen aan duurzaamheid: het kan bij Buurderij De Ceuvel in Amsterdam.

De Ceuvel is een terrein waar ondernemers en kunstenaars zich sinds 2012 inzetten voor duurzaamheid. Er zijn creatieve werkplekken (op boten!), een cultureel podium, plannen voor een drijvende bed & breakfast én een heel fijn café-restaurant: Café de Ceuvel, dat onlangs werd verbouwd.

Gisteren werd De Buurderij feestelijk geopend op het terrein van De Ceuvel. Hier haal je je boodschappen rechtstreeks bij de boer vandaan.

Buurderij De Ceuvel

Boodschappen doen bij de boer

De Buurderij werkt samen met Boeren & Buren: een sociale onderneming die Buurderijen door heel Nederland, België en Frankrijk opzet waar je je boodschappen kunt ophalen van lokale leveranciers. Elke week is er een wisselend aanbod van groente, fruit, yoghurt, brood, kaas, wijn, bier en honing.

Het zijn dus lokale producten, van het seizoen, waarmee Boeren & Buren voedselketens zo kort mogelijk houdt. Daarnaast krijgen de boeren een eerlijke prijs voor hun producten. Mooi en ook nog eens lekker!

Bestel waar je zin in hebt

Denk bijvoorbeeld aan sla en spruitjes van Stadsboerderij Osdorp, bier van Brouwerij de 7 Deugen uit Amsterdam en limonade van Dewdrops Dronkers Cordials.

Bestel online waar je zin in hebt, dan kun je elke dinsdag tussen 18:00 uur en 20:00 uur je bestelling ophalen bij de Buurderij. Bovendien ontmoet je dan meteen de makers van al dat lekkers. Let op: dit kan alleen als je (gratis en vrijblijvend) lid wordt van Buurderij De Ceuvel; dat kan via de site.

Bron: Facebook

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.