Redactie
Redactie Dineren 15 mrt 2012
Leestijd: 1 minuut

Boca’s

Boca’s is dé hotspot in de Amsterdamse Jordaan, en Culy was instantly addicted. De zaak aan de Westerstraat heeft een even simpel als vernieuwend concept: je eet er waar je zin in hebt, wanneer je er zin in hebt.

Overdag eet je er kleine broodjes (bestel er direct maar twee of drie), salades of soep. De kaart is onderverdeeld in zoet (bv. brood met gesmolten witte chocolade met bramencoulis), kaas (bv. tallegio met gepofte paprika en kruidenolie), vlees (bv. hamburger met foie gras en truffelmayonaise) en vis (bv. gerookte makreel met citroen-kappertjes mayo).

De soepen blijken ook bijzonder: vooral de warme versie van een Bloody Mary (tomatensoep met vodka) is killing. Oh, en dan hebben we het nog niet eens over de taartjes gehad. Appeltaart, chocolade truffeltaart, limoentaart, anyone?

Later op de dag verschijnen de zogenaamde borrelplateaus met daarop allerlei lekkers. Bijvoorbeeld het vlees plateau, met biefstuk, paté, grootmoeders kip, salami en jamon Serrano, plus allerlei toppings.

Kom je laat op de avond? Dan is er nog genoeg te borrelen. Bitterballen zijn present, maar liever bestel je een risottotaartje met makreel en appel, of een mini lasagne van courgette en aubergine en Shropshire blue kaas. Natuurlijk wel met een lekker glas wijn erbij – die hebben ze genoeg, en de eigenaren kunnen je ook uitstekend adviseren wat waarbij past.

culy00083-425x283 ()

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.