Redactie
Redactie België 17 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Alberte

Bij Alberte in Gent ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar een avond gevuld met de lekkerste hapjes en drankjes. Verwacht geen traditionele porties, maar juist kleinere hapjes en hors d’oeuvres. 

Bij Alberte geloven ze in de kracht van informaliteit. De gerechten zijn creatief en ideaal om te delen. Aan tafel schuif je wellicht aan bij onbekenden en aan de bar is het altijd gezellig.

De kaart wisselt wekelijks, waardoor de creativiteit van de keuken flink op de proef wordt gesteld. Verwacht kleinere hapjes als burrata, charcutterie en crudités, maar ook meer uitgebreide gerechten zoals tartaar van wijting, wulken in bouillon, konijn met knolselderij en desserts.

Kijk op de website voor het huidige menu en bijbehorende prijzen.

Natuurwijnen

Ook hebben ze een zwak voor ‘kleine’ wijnboeren die werken met zuivere producten. Dit resulteert in een keur aan natuurwijnen, waar dus geen sulfieten & additieven worden toegevoegd, en natuurlijke fermentatie een belangrijke rol speelt.

Niet alleen wisselen de gerechten geregeld, ook de wijnen veranderen regelmatig. Wel is er altijd de keuze uit een aantal wijnen per fles en per glas. Daarbij kun je de wijnen ook kopen om mee te nemen. Ideaal voor een zwoele zomeravond in het park of als een wijn je zo goed beviel dat je hem mee naar huis wilt nemen.

Alberte is overigens op donderdag en vrijdag ook tijdens de lunch geopend. Dan krijg je geen kleine hapjes, maar de meer ‘gewone’ porties. Zaterdag en zondag is Alberte gesloten.

Foto’s door Piet de Kersgieter via de website van Alberte

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.