Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 11 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

30ml the roastery in Utrecht beantwoordt de lokroep van cafeïne

Een echt lekker kopje koffie drinken buiten de deur is een traktatie. Maar dan moet het wel een écht goed kopje koffie zijn. Ben je in Utrecht en hoor je de lokroep van cafeïne? Bij 30ml the roastery in Utrecht kun je zo’n fijne cappuccino, ristretto of latte macchiato drinken.

30ml the roastery groeit en groeit. Ze begonnen ooit in een straatje tegenover de Neude, verhuisden toen naar een leuk pandje in de Mariastraat en inmiddels naar een nog grotere zaak aan het recent vernieuwde Vredenburg in Utrecht. En da’s goed nieuws, want je kans op een vrij tafeltje is nu dus vergroot.

Nog meer goed nieuws: ze openen binnenkort ook een tweede vestiging in het nieuw te openen winkelcentrum in Leidsche Rijn. Dus ook in de vinex wordt het nu nog fijner koffiedrinken.

Black or white?

Bij 30ml gaan ze voor vers gebrande koffiebonen: die branden ze hier achterin de zaak.

De koffies op het menu zijn ingedeeld in ‘black’, zoals ristretto, americano, filter en ‘white’. Daaronder vallen de koffietjes met melk, zoals macchiato, cortado, cappuccino en flat white. Ben je geen koffiefan, ga dan voor warme chocolademelk, thee of chai.

Liever iets fris? Bestel een coldbrew, eventueel in de spannende combinatie met tonic, een iced latte, een sapje of limonade.

Lekker bij de koffie

30ml serveert ook nog eens all day breakfast. Bij je drankje eet je bijvoorbeeld een acai bowl, granola, een plak bananenbrood, red velvet cake, een cookie of een lekkere croissant. Genoeg lekkers!

En ben je uitgeleut? Dan ga je gewoon over op wijn of bier: dat schenken ze hier namelijk ook.

Veel Utrechters hebben 30ml al ontdekt als een fijne werkplek om je laptop mee naartoe te slepen. Of neem een goed boek mee en ga voor de deur in het zonnetje zitten.

30ml the roastery is elke dag geopend tot 19:00 uur.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.