Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 9 jul 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy’s Kindermenu: toetje met aardbeien, ijs & yoghurt van Elin (8 jaar)

De 8-jarige Elin bedacht voor Culy een zomers toetje met aardbeien, ijs en yoghurt. Een echt feesttoetje, met zoveel mogelijk kleurtjes. Want daar is Elin gek op. En op bakken en koken trouwens. Dus kom maar door met dat feestelijke toetje!

Elin vertelt waarom dit haar lievelingsgerecht is: “Omdat er veel ingrediënten in zitten. Alles is een goede combinatie. Het is gewoon superlekker! De aardbeien zijn lekker zoet en lekker fruitig en fris.”

Bron: Elin

Zo maakte Culy het toetje van Elin

Verkruimel de koekjes (bijvoorbeeld door ze in een zakje te stoppen en er met een deegroller op te meppen) en verdeel ze over de bodem van de glazen.

Snijd de aardbeien in plakjes (de kroontjes mag je er eventueel ook af snijden) en leg ze op de koekbodem.

Giet er een laagje vla overheen en verdeel daarna de drie bollen ijs over de vla. Maak af met een laagje vruchtenyoghurt én een ijs parasolletje.

Zomers toetje met aardbeien
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Doe ook mee!

Heb jij zelf kinderen of nichtjes, neefjes, kleinkinderen of buurkinderen die wel houden van een potje tekenen? Lijkt het je leuk om te zien hoe de Culy-redactie een recept maakt van hun tekening, met een vleugje humor? Stuur dan een foto of scan van de tekening naar [email protected] en zet in de onderwerpregel ‘Culy Kindermenu‘.

Vermeld nog even de naam en leeftijd van de kunstenaar in kwestie. En we vragen in het kort antwoord op de vraag: waarom is dit jouw lievelingsgerecht?

We zijn alle jonge foodies nu al dankbaar.

Meer van Culy’s Kindermenu: