Zo maak je zelf een bananensoes

Een tikje ouderwets, maar onwijs lekker: zo maak je zelf een bananensoes!

Begin met het soezendeeg. Verwarm je oven voor op 200 graden en spuit het deeg in ‘reepjes’ van ongeveer tien centimeter lang op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 20-25 minuten goudbruin.

Doe vervolgens de melk met de banaan in een pan en pureer met een staafmixer. Voeg het vanillemerg en de overgebleven vanillestokjes toe aan de melk en breng op middelhoog vuur aan de kook. Roer in een bakje de eidooiers met de suiker en bloem los.

Zet het vuur laag. Giet een flinke lepel van de melk bij de eidooiers onder continu roeren. Giet dit mengsel terug in de pan en breng onder constant roeren weer aan de kook. Je zult merken dat de room nu steeds dikker wordt. Giet de banketbakkersroom in een grote kom of schaal, bedek met vershoudfolie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Maak het glazuur door de eiwitten in een brandschone kom stijf te kloppen. Voeg voorzichtig in delen de poedersuiker toe samen met de kleurstof. Smelt de chocolade en klop de slagroom met de suiker stijf.

Halveer de soezen. Dip de bovenkantjes (de bolle kant) in het glazuur en maak met behulp van een vork dunne sliertjes chocolade over het glazuur. Spuit met een spuitzak een laagje banketbakkersroom op de onderkant en top met de slagroom. Sluit af met het bovenkantje.

Eclair with banana

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!