Zo maak je zelf currypoeder

Culy 12 nov 2013 Diner

Currypoeder is dé smaakmaker in de Indiase keuken. Het bestaat uit een keur aan smaakvolle ingrediënten en maakt van een simpel gerecht een geweldige smaaksensatie. 

De sleutel tot succes is het gebruiken van hele kruiden, en ze vervolgens zelf te malen. Hierdoor krijgt je mix veel meer smaak én kun je hem langer bewaren.

Zie de ingrediëntenlijst hiernaast. Maal de nog niet gemalen kruiden in een vijzel of keukenmachine en meng met de rest.

Bewaar de mix op een droge plek in een glazen potje.

Stock curry poeder

  • 1/2 theelepel gemalen gember (djahé)
  • 1/2 theelepel fenegriekzaad
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel gemalen dille
  • 1/4 theelepel komijn (djinten)
  • 1/2 theelepel korianderzaadjes
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel zout
Reageer op artikel:
Zo maak je zelf currypoeder
Sluiten