Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 25 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Basics: zelf soepballetjes maken

Zelf soepballetjes maken is minder werk dan je zou denken. Je mouwen opstropen en rollen maar is de boodschap! En met dit recept maak je ze bovendien het allerlekkerst.

Niet voor niets is dit recept voor zelfgemaakte soepballetjes onderdeel van onze Culy Basics rubriek. Dat wil zeggen: beschouw het vooral als een handig basisrecept waarop je kunt variëren.

Maak je bijvoorbeeld een Aziatisch geïnspireerd soepje? Voeg dan wat extra gemberpoeder of five spice toe. Hou je van pit? Een snuf gemalen chili toevoegen maar. Een echt basisrecept dus, dat je er nog heel vaak kunt bijpakken.

Zelf soepballetjes maken
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zelf soepballetjes maken

Doe alle ingrediënten in een mengkom. Was je handen en kneed alles goed door tot alle ingrediënten mooi verdeeld zijn.

Was je handen opnieuw en rol met natte handen (zo gaat het rollen beter) soepballetjes van het gehaktmengsel. De grootte bepaal je zelf, maar 2 centimeter is een goede maatstaf.

Zelf soepballetjes maken
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Breng een grote pan met water aan de kook. Laat de balletjes in de pan glijden en kook het vlees. De soepballetjes zijn klaar wanneer ze aan de oppervlakte komen drijven. Schep ze met een schuimspaan uit het water en voeg ze vervolgens toe aan je favoriete soep.

Heb je minestrone of bouillon gemaakt, dan kun je de soepballetjes ook altijd rechtstreeks in de bouillon koken. Ook dan geldt weer: komen de balletjes bovendrijven, dan zijn ze gaar. Zo makkelijk is zelf soepballetjes maken dus!

Zelf soepballetjes maken
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.