Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 12 jan 2023
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: wintersmoothie met biet, bloedsinaasappel en rood fruit

Je kunt het hele jaar door genieten van een verfrissende smoothie, zelfs in de winter. Want dan zitten we namelijk middenin het het bloedsinaasappelseizoen. Met deze gezonde winter smoothie met biet en bloedsinaasappel pluk je daar de vruchten van. Lekker met rode biet en rood fruit uit de diepvries.

Wat zijn die smoothies toch super hè? Alles in de blender mikken en binnen de kortste keren heb je een drank vol vitamines voor je neus. Niet alleen gezond, maar ook nog eens lekker. En daar houden we van op de Culy-redactie.

Wij gebruiken voor de basis van deze smoothie plantaardige kokosyoghurt. Dat heeft van nature een lichtzoete smaak die goed past bij vruchten. Uiteraard kan die worden vervangen door je eigen favoriete (plantaardige) yoghurt.

Winter Smoothie met biet en bloedsinaasappel
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Winter smoothie met biet en bloedsinaasappel

Pers de bloedsinaasappels met een citruspers. Je wil er ongeveer 200 milliliter sap uithalen. Komt er niet genoeg sap uit? Pers er dan nog één extra, zodat de smoothie niet te dik wordt.

Giet het sap van de bloedsinaasappels in de blender. Voeg de banaan samen met de kokosyoghurt, blokjes rode biet en rode vruchten in de blender (of maatbeker indien je een staafmixer gebruikt). Pureer dit tot een mooie vloeibare massa en proef. Voeg indien nodig een beetje extra toe van een missend ingrediënt. Wil je ‘m nog wat zoeter? Doe er dan één theelepel honing of agavesiroop bij

Schenk de smoothie in twee glazen. Garneer eventueel nog met een schijfje bloedsinaasappel en drink meteen op.

Nog meer fijne smoothie recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.