Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 27 okt 2022
Leestijd: 1 minuut

Tomatentartaar van tomaten uit blik (!)

Tomatentartaar met tomaten uit blik: wij hadden er een beetje onze twijfels bij. Toch bleek uit een kookworkshop van Mutti dat onze twijfels ongegrond waren. Want laat je tomatenstukjes (Polpa) gedurende een paar uur uitlekken, dan krijgen ze vanzelf die vlezige textuur van tartaar. En dat wil je!

Sindsdien is deze tomatentartaar een favoriet voorgerecht geworden, hoewel je ‘t ook perfect als lunch kunt serveren. In de versie van Mutti zijn de smaken eerder klassiek (olijf, kappertjes, feta). Dat is altijd lekker, al kun je het principe van een tomatentartaar met bliktomaten ook gebruiken als blanco canvas en zelf kiezen welke ingrediënten je toevoegt. Een gepocheerd eitje, gehakte pistachenoten, dille,… Leef je uit.

De bliktomaten van Mutti zijn de állerlekkerste: zo gaan ze van tak tot blik

Tomatentartaar met bliktomaten
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Tomatentartaar met tomaten uit blik

Doe de inhoud van het blik polpa in een fijne zeef en laat zes uur (of een hele nacht) uitlekken.

Hak de kappertjes, olijven, basilicum en peterselie fijn en roer door de uitgelekte tomaten. Voeg ook de olijfolie en zout en peper toe.

Gebruik een dresseerring om de tomatentartaar in een mooi rondje te serveren.

Maak de tomatentartaar af met de verkruimelde feta, wat extra olijfolie en een beetje balsamicoazijn.

Mutti tomaten
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer makkelijke voorgerechten?

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Tomatentartaar van tomaten uit blik (!)
Sluiten