Tomatensoep in een broodje met knoflookcroutons

Culy 21 jul 2016 Recepten

Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: tomatensoep in een broodje met knoflookcroutons.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snipper de ui en pers de tenen knoflook. Fruit in een soeppan de ui en één geperst teentje knoflook. Voeg de gedroogde tijm en salie toe.

Snijd de trostomaten in de stukjes en voeg toe. Voeg zodra de tomaten zacht zijn de bouillonblokjes en de blikken tomatenblokjes toe, samen met 100 milliliter water.

Snijd de bovenkant van de Italiaanse bollen en hol het broodje voorzichtig uit. Verkruimel het uitgeholde brood en leg op de met bakpapier bekleden bakplaat.

Meng twee eetlepels olijfolie met de rest van de knoflook en breng op smaak met peper en zout. Wrijf het oliemengel over de uitgeholde stukjes brood en bak tien minuten in de voorverwarmde oven totdat de croutons bruin zijn.

Rasp de Parmezaanse kaas en hak de basilicum fijn. Voeg de basilicum toe aan de soep. Schep de soep in de uitgeholde Italiaanse bollen en verdeel de geraspte kaas erover. Garneer met een takje bieslook en de croutons.

tomatensoep in een broodje met knoflookcroutons2tomatensoep in een broodje met knoflookcroutons

Voor 4 personen:

  • 500 gram trostomaten
  • 4 Italiaanse bollen
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 3 takjes basilicum
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde salie
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 800 gram tomatenblokjes in blik (2 blikken)
Reageer op artikel:
Tomatensoep in een broodje met knoflookcroutons
Sluiten