Redactie
Redactie Diner 15 okt 2014
Leestijd: 1 minuut

Tofusalade met sweet & spicy cashewnoten

Dit fijne recept voor tofusalade met sweet & spicy cashewnoten is afkomstig van Renée Kemps. Bekijk haar website voor meer lekkere recepten en prachtige foodfoto’s. 

Verwarm je oven voor op 200 graden. Dop de erwten (of ontdooi je als je ze uit de diepvries gebruikt). Halveer de slakrop en besprenkel de snijkant met twee eetlepels azijn, één eetlepel olie, wat peper en zout.

Marineer de tofu met één eetlepel olie, twee eetlepels honing en één theelepel chili vlokken. Verwarm een koekenpan. Bak de tofu gedurende vier minuten aan elke kant, tot het goudbruin kleurt.

Marineer de cashewnoten in één eetlepel honing en de rest van de chili vlokken. Rooster ze vervolgens tien minuten in de oven tot ze krokant zijn. Neem de tofu uit de pan en ‘grill’ de sla, snijkant naar beneden, in dezelfde pan gedurende één minuut.

Leg de sla, nu snijkant naar boven, op een bord. Leg de tofu hier boven op. Strooi de cashewnoten eroverheen en leg de doperwten erbij.
Serveer met wat verse munt en een halve citroen.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.