Redactie
Redactie Dessertrecepten 20 feb 2014
Leestijd: 1 minuut

Tiramisutaart met cantuccini bodem

Dit heerlijke Italiaanse recept kregen we doorgestuurd van Marjolein van de website Marlottekookt.nl. Tiramisu kennen we allemaal, maar hoe vind je deze taartvariant met cantuccini bodem?

Maal de cantuccini koekjes fijn in een keukenmachine. Heb je geen keukenmachine: doe de koekjes in een zak en ‘mep’ ze fijn met een deegroller. Je bent wat langer bezig, maar zo verbrandt je alvast wat calorieën…

Smelt vervolgens de boter en voeg toe aan de koekkruimels. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede springvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Bak de bodem 10 minuten op 170 graden Celsius. Laat vervolgens afkoelen buiten de oven, en laat daarna nog minstens 1 tot 1,5 uur opstijven in de koelkast (wij lieten de bodem een nacht in de koelkast staan).

Vervolgens ga je bezig met de vulling. Klop de slagroom samen met de suiker en de klopfix stijf. Dit laatste heb je nodig om de taart stevig genoeg te laten worden. In een andere kom meng je de tokkelroom met de mascarpone totdat er een mooie romige egale massa ontstaat. Dit kun je het beste doen met een mixer om klontjes te voorkomen. Met een spatel meng je de slagroom door het tokkelroom-mascarpone-mengsel.

Meng de espresso met de koffielikeur en laat afkoelen.

Verdeel de helft van het roommengsel over de bodem. Doop de lange vingers met ongesuikerde kant in de espresso met koffielikeur, en schik ze over de taart. Over de lange vinger laag verdeel je het resterende roommengsel. Bestuif de tiramisutaart met cacao. Laat de taart minstens 3 uur lang opstijven in de koelkast.

Omdat de taart vrij machtig is, is het lekker om ter decoratie wat frambozen/aardbeien/blauwe bessen toe te voegen.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.