Redactie
Redactie Diner 28 jul 2012
Leestijd: 1 minuut

Tagliatelle met porcini & mascarponesaus

Culy lezer Sandra stuurde haar heerlijke recept voor tagliatelle met porcini & mascarponesaus in. Zij maakte deze zelf van 200 gram semole grano duro, 2 eieren, snufje zout en een scheutje olijfolie, maar je kunt natuurlijk ook verse tagliatelle kopen.

Wil je deze pasta vegetarisch maken, laat dan de spekjes weg.

Week de paddestoelen in lauwwarme witte wijn. Dit kost ongeveer een half uurtje, ik heb het de hele middag laten trekken. Haal ze uiteindelijk uit de wijn knijp ze voorzichtig uit en snijdt ze in stukjes. Bewaar het weekvocht, die gebruik je straks in de saus. Zet een pan met water voor de pasta op.

Bak de spekjes uit in de boter en voeg de paddenstoelen, rozemarijn en het teentje knoflook (met de knoflookpers fijn maken) toe. Laat dit even een minuutje mee bakken en voeg dan de mascarpone en het weekvocht van de paddenstoelen toe. Lekker doorroeren en met de deksel op de pan laten pruttelen op laag vuur.

Kook de pasta volgens de verpakking, serveer met de saus en de Parmezaanse kaas.

Lekker met een simpele salade van rucola en kleine romatomaatjes met een dressing van olijfolie, balsamico-azijn, peper en zout, knoflook en basilicum.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.