Redactie
Redactie Diner 3 jan 2013
Leestijd: 1 minuut

Tagliatelle al tartufo

Culy-lezeres Lindsey van de blog DailyLin stuurde dit heerlijke recept voor Tagliatelle al tartufo in. Een klassieker natuurlijk, maar daarom niet minder goed.

“Met een paar mooie ingrediënten een waar feestmaal voor de smaakpapillen op tafel zetten; wat zijn de Italianen er toch goed in. Tagliatelle al tartuffo doet het goed na een lange dag, maar is in een iets kleinere portie ook een mooi voorgerecht.”

Tip: kun je geen verse truffel vinden of – logisch – ligt het iets boven je budget? Gebruik dan een potje truffeltapenade of paddenstoelentapenade met truffelolie. Let wel op dat er wel echte truffel in zit en niet alleen aroma.

Het recept

Kook de pasta volgens de verpakking al dente in gezouten water. Giet de pasta af en bewaar eventueel een beetje van het kookvocht. Zet het vuur laag en doe de tagliatelle terug in de pan.

Voeg de boter, truffel, eventueel een lepel van het kookvocht en een snufje zout toe. Roer goed tot de boter helemaal gesmolten is. Serveer op een bord en maak af met zwarte peper en Parmezaanse kaas.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.