Redactie
Redactie Diner 12 okt 2013
Leestijd: 1 minuut

Taartje van gegrilde aubergine, tomaat & gorgonzola

Op de blog van Martine Hilverda vonden we dit heerlijke recept voor een taartje van gegrilde aubergine, tomaat & gorgonzola. Vega & delicious!

Start met de taartbodem door het (rogge)meel op een schoon keukenblad te mengen met de andere ingrediënten. Kneed door en maak er vervolgens een bal van. Zet dit afgedekt een uur in de koelkast.

Grill in de tussentijd de plakken aubergine in een ruime hoeveelheid olijfolie in een grillpan op laag vuur, tot de aubergine wat zachter is en er grillstrepen zichtbaar zijn, dit duurt ongeveer 15 minuutjes.

Verwarm de oven voor op 175 graden en smeer de taartvormen in met een paar druppels olijfolie.

Haal na een uur het deeg uit de koelkast en verdeel het in twee gelijke stukken. Neem een vierkant stuk bakpapier van ongeveer 25 – 25 cm. Strooi hier wat bloem op, zodat het deeg niet vast blijft plakken.

Leg het deeg op het bakpapier en duw met je handpalm het deeg uit, zodat je een ronde lap krijgt die in de taartvorm past. Keer het bakpapier om boven de taartvorm en leg het deeg er voorzichtig in, druk de zijkanten voorzichtig in. Snijd met een mes het deeg wat bovenaan uitsteekt af en bak het deeg ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Mix nu de eieren, melk, nootmuskaat, peper en zout door elkaar. Haal de taartbodem uit de oven en verdeel de groenten over de vormen. Hou de gorgonzola, rozemarijn en eventuele tomaatjes apart.

Giet het eiermengsel in de taartvormen en zet 40 – 50 minuten in de oven tot het eimengsel gaar is. Halverwege verdeel je de rozemarijn, gorgonzola en tomaatjes over de vormen. Voilà, wat een beauty!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.