T-bone van bloemkool met vegan Sriracha-mayo

Vegan eten wordt steeds populairder en wij snappen wel waarom: het wordt steeds toegankelijker om een dagje zonder vlees, zuivel en andere dierlijke producten te eten. Helemaal met een superlekker recept waarin je ze niet mist, zoals deze T-bone van bloemkool met vegan Sriracha-mayo. Het recept komt uit het boek ‘Easy Vegan 2’ van Living The Green Life. 

We zijn al een tijdje fan van geroosterde bloemkool als vleesvervanger. Bij Living the Green Life maken ze een éxtra lekkere versie, met een vegan Sriracha-mayonaise. Die maak je met aquafaba: je weet wel, het vocht van kikkererwten dat een fantastische, veganistische vervanger is van eiwitten.

Dit recept is trouwens ook nog eens glutenvrij en sojavrij.

T-bone van bloemkool met Sriracha-mayo

Zo maak je deze T-bone van bloemkool

Verwarm de oven voor op 180 oC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de bladeren van de bloemkolen en snijd de bloemkolen in plakken van 2 cm. Leg de bloemkoolsteaks op de bakplaat en sprenkel het citroensap en de olijfolie erover. Pel en pers de knoflook en verdeel deze samen met het paprikapoeder over de bloemkool.

Rooster de steaks 15 minuten in de hete oven en keer ze daarna om. Rooster ze nog 10 minuten.

Schenk voor de sriracha-mayo de aquafaba in de keukenmachine en mix 2 minuten. Voeg dan peper, zout, suiker en uienpoeder toe. Laat de machine draaien en voeg lepel voor lepel de olie toe. Voeg als laatste de mosterd en srirachasaus toe.

Bedruppel de bloemkool met de sriracha-mayo en strooi de pompoenpitten en gehakte hazelnoten erover.

Kookboek easy vegan

Easy Vegan 2 – Met de lekkerste recepten van over de hele wereld ligt nú in de digitale boekhandel voor € 20,- euro.

Voor 2 personen:

Voor de bloemkoolsteaks:

  • 2 grote bloemkolen
  • Sap van 1 citroen
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl paprikapoeder

Voor de Sriracha-mayo

  • 100 ml aquafaba
  • Snuf versgemalen zwarte peper
  • Snuf zout
  • Snuf kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 240 ml olijfolie
  • 1 theelepel gladde mosterd
  • 1 eetlepel Srirachasaus

Voor de topping:

  • 3 eetlepels pompoenpitten
  • 3 eetlepels gehakte hazelnoten
Reageer op artikel:
T-bone van bloemkool met vegan Sriracha-mayo
Sluiten