Redactie
Redactie Koekjes 15 feb 2014
Leestijd: 1 minuut

Supersnelle yummy kokoskoekjes

Dit recept voor supersnelle yummy kokoskoekjes kregen we doorgestuurd van de fijne blog Zoetrecepten.nl. Een absolute aanrader voor zoetekauwen!

Zet alvast een ovenplaat neer met bakpapier erop. Warm de oven voor op 170 graden.

Scheid de eiwitten van het eigeel. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en mix deze met de mixer stijf, op de hoogste stand.

Voeg hierna de suiker aan het opgeklopte eiwit toe. Mix het kort op de laagste stand tot de suiker en het eiwit goed gemengd zijn. Schep de geraspte kokos met een grote pollepel in kleine hoeveelheden door het beslag heen.

Wanneer het beslag goed gemengd is pak je twee lepels en vorm je met deze lepels mooie bollen op de bakplaat. Deze kun je zo groot maken als je wilt. Op de foto zijn grote bollen gemaakt, maar met deze hoeveelheid kun je ook makkelijk 20 kleine koekjes maken.

Zet de bakplaat in de oven en laat ze in ongeveer 20 à 25 minuten lichtbruin bakken op 170 graden. Laat de koekjes eerst even afkoelen als je ze uit de oven haalt, anders breken ze gemakkelijk.

Tip: Het overgebleven eigeel kun je voor andere gerechten gebruiken. Zo kun je een lekkere mayonaise maken of croissants/broodjes voor in de oven ermee besmeren.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.