Redactie
Redactie Diner 18 dec 2013
Leestijd: 1 minuut

Lamsschenkels gestoofd in bokbier

Waarom altijd maar een traditionele kip op tafel, als je ook voor iets stoers kan gaan als deze lamsschenkels gestoofd in bokbier? Cécile van de leuke blog De Smaak van Cécile bedacht het recept. (Bok)biertje erbij en de mannen aan tafel zijn ook weer blij. 

Verwarm je oven voor op 180 graden. Verhit een scheutje olie in een grote ovenbestendige braadpan op hoog vuur en braad de lamsschenkels per twee rondom mooi bruin. Bewaar ze daarna even onder aluminiumfolie.

Draai het vuur middelhoog en doe de ui en knoflook in de braadpan. Bak alles al omscheppend om tot de uien zacht zijn. Roer de tomatenpuree erdoor en bak tot het lekker zoet ruikt. Blus af met het bokbier en roer even door.

Maak met een scherp mesje een inkeping langs het bot van elke schenkel en steek er wat takjes rozemarijn in. Zet de lamsschenkels rechtop in de pan en breng aan de kook. Giet de bouillon erbij, breng opnieuw aan de kook en voeg dan de rest van rozemarijn, laurierblaadjes en tomatenparten toe en breng op smaak met zout en peper.

Zet de pan met deksel 2,5 uur in de oven. Haal de deksel er na 2,5 uur af en braad de schenkels nog een half uur in de oven. Keer de schenkels regelmatig. Serveer er eventueel knolselderijpuree en een salade bij.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.