Redactie
Redactie Diner 25 nov 2011
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je zelf steak tartare

Een geweldige klassieker van www.harryindekeuken.nl: steak tartare. Steak tartare is eigenlijk niets anders dan rauwe, gehakte biefstuk of ossenhaas.

Tip: je kunt de tartare alvast aanmaken of je kunt je gasten dit zelf laten doen. De hoeveelheden in dit recept zijn voor een hoofdgerecht. Voor een voorgerecht neem je de helft.

Hak het vlees zo fijn mogelijk met een scherp mes. Maak op ieder bord een tartare met een kook ring. Splits de eieren en bewaar de dooiers. Maak een kuiltje in de tartare en leg daar dooier in een halve eierschaal in.

Hak de sjalotjes, augurkjes, knoflook, peterselie en de ansjovis in kleine stukjes. Doe alle ingrediënten in kleine bakjes. Zet deze op tafel. Ook de mosterd en de mayonaise mogen op tafel. Zo kan ieder zijn eigen steak op smaak maken. Een heel klein scheutje cognac geeft het vlees een extra dimensie.

Meng de eidooier door het vlees en voeg naar eigen smaak alle andere ingrediënten toe aan het vlees. Als je het vlees van te voren aanmaakt, voeg je alle ingrediënten met mate toe. Proef het vlees regelmatig.

Oja: als je moeite hebt met rauwe eieren, kun je ook mayonaise gebruiken. Naast normale mayonaise is truffel mayonaise heel lekker bij het vlees (niet om er doorheen te doen). Lekker met Franse frietjes en een groene salade!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.