Redactie
Redactie Diner 18 nov 2014
Leestijd: 1 minuut

Stamppot met gebakken teriyaki-spruitjes & cashewnoten

Deze stamppot is een beetje Hollands en een beetje Aziatisch, met gebakken teriyaki-spruitjes en cashewnoten. Weer ‘ns wat anders! Met dank aan Kikkoman voor dit recept.

Kook de aardappels in water met zout in circa 25 minuten gaar. Giet ze af, voeg de melk toe, breng aan de kook en stamp de aardappels tot puree. Roer de rijstazijn en de sesamolie door de puree. Halveer intussen de spruiten.

Kook de spruiten in water met zout in circa 6 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken. Meng in een kom de spruiten met de eriyakimarinade.

Verhit een hapjespan zonder olie en rooster hierin de cashewnoten lichtbruin. Strooi ze op een bord. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de uien 3 minuten op laag vuur. Voeg de spruiten met de teriyakimarinade toe en roerbak 4 minuten op middelhoog vuur.

Schep de spruitjes met een paar grote bewegingen door de puree. Er moet een soort marmereffect ontstaan. Schep de puree in een schaal of op borden en strooi de cashewnoten erover. Druppel eventueel nog wat extra sesamolie over de stamppot.

Liever niet vegetarisch?
Snijd een halve rookworst in plakken en leg ze in 2 porties iets overlappend op een bakplaat. Bestrijk de bovenkant met teriyakimarinade en laat de worst onder de hete grill van de oven lichtbruin kleuren.

Afbeelding vegetarische Stamppot teriyakispruitjes

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.