Redactie
Redactie Dessertrecepten 6 jan 2012
Leestijd: 1 minuut

Schwarzwälder Kirschtorte

De Schwarzwälder Kirschtorte is een klassieke Zwitserse/Duitse taart, bestaande uit chocoladecake, slagroom, kersen en kirsch (kerensenlikeur). Niet makkelijk om te maken, maar wel een absoluut feest. Een recept van Rudolph van Veen:

Verwarm de oven voor op 180ºC. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Roer de zachte boter door de chocolade.

Splits de eieren. Klop in een kom de eidooiers met de helft van de suiker luchtig. Meng het chocolademengsel erdoor. Spatel het bakmeel en amandelpoeder er voorzichtig door.

Klop de eiwitten met de rest van de suiker luchtig en spatel het door het chocoladebeslag. Giet het beslag uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de taart in circa 40 minuten gaar. Laat het chocoladekapsel afkoelen en steek er ringen uit. Mix het chocoladekapsel wat overblijft tot kruimels.

Laat voor garnering in een pannetje het water met 75 gram suiker koken, tot de suiker is opgelost. Laat het afkoelen en roer de kirsch erdoor. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf en schep in een spuitzak. Schep een spuitzak vol met de slagroom en meng de overige room door de gesmolten chocolade.

Laat de kersen uitlekken. Besprenkel onderste en bovenste laag chocoladekapsel met het kirschmengsel. Bespuit de onderste laag met ringen slagroom en verdeel er kersen ertussen. Leg de middelste laag erop.

Bespuit ook deze laag met de chocolademousse. Leg daar de bovenste laag cake op. Bestrijk de bovenste laag en de zijkanten met slagroom.

Garneer met stukjes chocolade, kersen en plak aan de zijkant de achtergehouden kruimels van de chocoladekapsel.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.