Salade met je favoriete vega restjes

Culy 31 aug 2012 Lunch

Een ideale salade van een van onze favoriete culy blogs Photo-Copy Ann, want je kunt er namelijk alle ‘restjes’ in verwerken.

Je kan van alles gebruiken: avocado, erwtjes, rode kool (rauw), komkommer, broccoli, witlof, jonge aardappelen. Je kan ze ook nog aanvullen met hard gekookte eieren, tonijn, gestoomde zalm, gebakken spekblokjes, feta, blauwe kaas, tofu… bijzonder veelzijdig dus en ideaal als je er twee of drie dagen wil van eten. Hou in dat geval de vinaigrette apart doe ze en niet op de sla, anders is die binnen een paar uurtjes al verwelkt.

Snij de bloemkool in piepkleine roosjes en stoom ze gedurende 5 minuutjes (blancheren in bijna kokend water gaat ook). Maak de boontjes schoon en stoom ze 8 minuutjes. Was de radijsjes en snij ze in 6 stukjes. Snij de tomaatjes middendoor.

Leg de sla op een groot bord, doe hierop de groentjes en het bieslook.

En dan nu de vinaigrette: rasp de look heel fijn, en doe alle ingrediënten in een kommetje, meng goed en verdeel over de salade (als je ze meteen opeet, anders hou je ze apart).

  • 1/2 bloemkool
  • 2 volle handen boontjes
  • 1 bosje radijsjes
  • kerstomaatjes
  • 2 eetlepels bieslook
  • 1 zakje gemengde sla

Voor de vinaigrette:

  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 1 knoflookteentje
  • peper en fleur de sel (grof zout)
Reageer op artikel:
Salade met je favoriete vega restjes
Sluiten