Salade met geitenkaas in filodeeg

Mmm…! Lisette van Happy Little Kitchen maakte deze fijne salade, die vooral als een feestje smaakt door de geitenkaas in knapperig filodeeg. 

Verwarm je oven voor op 200 graden (180 graden als je een hetelucht oven hebt) en bedek een bakplaat met bakpapier.

Smelt de roomboter op laag vuur. Bestrijk ieder filodeegvel licht met de gesmolten boter. Schep op de onderkant van ieder filodeegvel 1 eetlepel geitenkaas en 0,5 theelepel honing. Vouw 1 hoek aan de onderkant van het deeg schuin over de vulling heen, zodat er aan de onderkant een driehoek ontstaat. Vouw het driehoekje nu steeds (schuin) naar boven toe tot je een driehoekig pakketje hebt. Zie hier een handige instructie tekening.

Bestrijk de driehoekjes aan de bovenkant licht met wat gesmolten boter, leg ze op de bakplaat en bak ze zo’n 15 minuten tot ze goudbruin zijn.

Maak ondertussen de salade. Was de sla en de tomaatjes. Meng de avocado erdoor en schep de dressing erdoorheen. Laat de driehoekjes een paar minuten afkoelen en leg ze op de salade.

Eet smakelijk!