Salade met gebakken halloumi en gedroogde tomaatjes

Op de blog van Martine Hilverda vonden we dit heerlijk zomerse gerecht met onder andere gebakken halloumi. Deze gepekelde geitenkaassoort is typisch Cyprotisch en is door z’n stevige karakter perfect om te bakken. Doordat de kaas een relatief hoog eiwitgehalte heeft, smelt hij niet tijdens het bakken maar ontstaat er een heerlijk knapperig korstje. 

Begin ruim van tevoren met het maken van de zongedroogde tomaatjes volgens dit recept en laat ze goed afkoelen. Bak op hoog vuur in een koekenpan met een scheutje olijfolie de halloumi aan beide kanten goudbruin. Laat de kaas afkoelen en snijd in blokjes.

Doe de sla in een ruime kom en voeg een paar gedroogde tomaatjes en halloumiblokjes toe. Besprenkel met citroensap en eventueel nog wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!