Culy
Culy Recepten 24 juli 2018

Runderkebab met yoghurt-komkommerdip

Regelmatig delen we een lekker recept van onze vrienden van ZTRDG.NL. Deze keer: runderkebab met yoghurt-komkommerdip en platte peterselie.

“Kebab: laagjes vlees die op elkaar geperst worden en vervolgens afgesneden. Meestal gemaakt van lams-, kalfs- of kippenvlees. Maar wij maken hem van rund. En niet standaard in een broodje met sla en tomaat, maar met een fantastische komkommerdip.”

Het recept

Hak de knoflook, ui, peterselie en rode peper fijn. Doe in een kom samen met het gehakt, broodkruim, komijnpoeder, ei, zout en peper. Kneed door elkaar en kneed langwerpige worstjes om de spiesen. Maak ze niet te dik anders worden ze van binnen niet gaar.

Rasp voor de komkommerdip één hele komkommer in een vergiet en laat goed uitlekken. Meng nu in een kom met yoghurt, citroensap, fijngesneden knoflook en breng op smaak met zout en peper.

Grill de runderkebab spiesjes op de bbq of in een grillpan rondom bruin.

Tip: als je houten spiesjes gebruikt week ze dan eerst in water zodat ze in de pan of op de bbq niet verschroeien.

Runderkebab

Op ZTRDG.NL vind je heerlijke recepten van seizoensgebonden en vaak biologische producten. Bestel met één klik een recept of doe je boodschappen direct vanuit je luie stoel. Knettervers (vandaag bezorgd is gisteren geoogst!) wordt alles bij je thuisbezorgd. 

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Runderkebab met yoghurt-komkommerdip
Sluiten