Redactie
Redactie Recepten 12 sep 2013
Leestijd: 1 minuut

Risotto met venkel, courgette en champignons

Een heerlijk risottorecept van Marjolein en Charlotte van de (in website Marlottekookt.nl. Geen standaard risotto, maar opgefleurd met venkel, courgette en champignons.

Je kunt dit recept vegetarisch maken door de spekreepjes weg te laten.

Zet een pan met een dikke bodem op matig vuur met een klontje boter en een flinke scheut olijfolie. Fruit hierin het fijngesneden uitje aan met de fijngesneden knoflook.

Voeg de risottorijst aan de pan toe. Roer regelmatig en zorg dat de rijst niet gaat kleuren. De korrel moet glazig worden. Wanneer de korrel glazig is, voeg je een soeplepel (warme) bouillon toe. De risottorijst zal de bouillon opnemen. Wanneer de rijst de bouillon heeft opgenomen voeg je weer een soeplepel bouillon toe. Roer regelmatig.

Na ongeveer 45 minuten is de risotto gaar, maar dit moet je vooral zelf in de gaten houden door het ondertussen steeds te proeven.

In die tussentijd bak je in een andere pan (zonder olie of boter) de spekjes aan. Wanneer deze wat vet afgeven, voeg je de gesneden courgette, champignons, en venkel toe. (Snijd bij de venkel wel even het hart eruit aan de onderkant). Voeg geen zout toe, want de spekjes zijn als zout. Voeg wel wat peper toe.

Voeg dit mengsel bij de risotto, en laat het nog even samen opstaan zodat de smaken mooi kunnen mengen. Voeg op het einde het sap van een halve citroen toe. Dit is erg lekker als tegenhanger van de sterke smaak van de spekjes.

Rasp er bij het serveren nog een flinke laag Parmigiano Reggiano over, en serveer met een salade van rucola of eikenbladsla. Garneer eventueel met het loof van de venkel.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.