Rabarbercake met kokos

Culy 12 jun 2014 Dessertrecepten

Als het seizoen het toelaat, gaan we los in de keuken met rabarber. Maar, wij zijn niet de enigen. Zo vonden we op de prachtige blog Eten uit de Volkstuin dit recept voor rabarbercake met kokos. 

[STAP stap=”1″]

Verwarm je oven voor op 180 graden. Smelt het kokosvet in één minuut in de magnetron op 650 watt (of in een voorverwarmde oven, als je liever geen magnetron gebruikt). Klop met een mixer of keukenmachine het kokosvet, de gewone suiker en vanillesuiker luchtig.

[STAP stap=”2″]

Voeg de eieren toe samen met de yoghurt. Zeef 200 gram zelfrijzend bakmeel en voeg het meel al mixed toe. Voeg als laatste de geraspte kokos toe. Mix het geheel nog even goed en giet het beslag in een met bakpapier beklede ovenschaal van ongeveer 18 x 24 cm.

[STAP stap=”3″]

Haal de draderige buitenkant van de rabarber er met een dunschiller af. Snij de rabarber in stukken; houd rekening met je ovenschaal zodat de stukken er mooi in passen. Leg de stukken op het beslag in de vorm en duw zachtjes aan.

[STAP stap=”4″]

Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar. De tijd is afhankelijk van je eigen oven: de cake is klaar als de bovenkant mooi bruin is. Controleer eventueel met een satéprikker. Als de prikker er droog uitkomt, is de cake gaar.

Rabarbercake2Rabarbercake

  • 200 gram kokosvet
  • 200 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 75 ml magere yoghurt
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eetlepels geraspte kokos
  • 4 stengels rabarber
Reageer op artikel:
Rabarbercake met kokos
Sluiten