Quinoa-salade met granaatappel, bleekselderij en hazelnoot

Culy 12 mrt 2014 Lunch

Vandaag een recept van de Amsterdamse Renée Kemps op Culy.nl: quinoa-salade met granaatappel, bleekselderij en hazelnoot.

Was de quinoa goed voordat je ‘m kookt. Doe de quinoa daarna in een pan met 475 ml water en zet op het vuur. Breng aan de kook en kook het dan nog eens 15 minuten door. Giet de quinoa af en laat uitlekken.

Maak de dressing in de schaal waar je de salade in gaat maken. Meng de azijn, citroensap, honing en peper en zout.

Snijd de bleekselderij in smalle stukjes en doe deze samen met de quinoa en granaatappelpitjes in de schaal. Mix goed door zodat alles gemengd is. Als laatste voeg je de hazelnoten toe.

Voor 2 personen:

  • 200 gram ongekookte quinoa
  • 475 ml water
  • de pitjes van een halve granaatappel
  • 60 gram geroosterde hazelnoten
  • 2 stelen bleekselderij
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • sap van ½ citroen
  • vers gemalen peper en snufje zout
Reageer op artikel:
Quinoa-salade met granaatappel, bleekselderij en hazelnoot
Sluiten