Redactie
Redactie Dessertrecepten 23 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Prachtige kersttaart: angel food cake

Een prachtige kersttaart: angel food cake met stemgember, maanzaad, Italiaans meringueschuim en granaatappelpitjes.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem.

Mix in een kom de eiwitten en het citroenzuur tot slappe pieken. Zeef de bloem en de poedersuiker samen in een kom. Spatel deze voorzichtig, met ongeveer drie eetlepels per keer door de eiwitten. Snijd de stemgember in kleine blokjes, voeg deze samen met de geraspte citroenschil, het maanzaad en de gembersiroop toe aan het beslag.

Giet het mengsel in de bakvorm en bak ongeveer 40 minuten. De bovenkant van de cake moet goudbruin zijn en terugveren wanneer je hem indrukt. De oventijd kan per oven verschillen. Laat de cake na het bakken afkoelen op een rooster.

Maak ondertussen het Italiaanse eiwitschuim; kook de suiker en het water samen tot een suikersiroop van 118 graden. Begin als de siroop 80 gram is met het kloppen van de eiwitten in een standmixer. Laat de siroop als deze 118 graden is uitbruisen en schenk hem dan al kloppend in een dunne straal bij de eiwitten. Blijf kloppen tot de temperatuur van het schuim gezakt is naar ongeveer 50 graden.

Besmeer de bovenkant van de cake nonchalant met het Italiaanse eiwitschuim en strooi de maanzaadjes erover. Brand het schuim voorzichtig goudbruin met een crème brûlée brander. Strooi als laatste de granaatappelpitjes erover.

Fotografie: Carola Doornbos
Foodstyling en recepten: Marie-Sophie Wigbers
Styling: Annamarieke van Groningen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.