Prachtige groentetaart met laagjes van courgette en wortel

Als je het ons vraagt is dit by far de mooiste groentetaart die we ooit hebben gezien. En ja, het is een stuk makkelijker om te maken dan je denkt. Genieten! 

Bekijk de bijbehorende video op de website van 24Kitchen.

Voor het maken van deze taart heb je een springvorm nodig met een doorsnee van 20 centimeter. 

Begin met het maken van het deeg. Kneed hiervoor de bloem, boter, roomkaas, water, azijn, bakpoeder en het zout tot een soepel deeg en laat ingepakt in plasticfolie ongeveer een uur rusten in de koelkast. Vet de springvorm in en rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank tot ongeveer drie millimeter dik. Bekleed de springvorm met het deeg, snijd het overtollige deeg van de rand. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Verwarm je oven voor op 180 graden. Meng de roomkaas met de eidooiers. Pluk en hak de dragon, en meng door de roomkaas. Voeg een scheut olijfolie toe tot er een spuitbare crème ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Schep een laag crème op de bodem.

Schil de wortels en schaaf deze samen met de courgettes in dunne plakken (liefst met de Chinese mandoline). Druk de plakken op hun zijkant in de roomkaascrème. Wissel af met de verschillende groenten zodat er een soort roos ontstaat. Besprenkel de taart met olie en bak de in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar.

Hartige taart stock