Redactie
Redactie Diner 28 dec 2012
Leestijd: 1 minuut

Pompoenstoofpotje met couscous

Heerlijk winters is deze pompoenstoof met couscous van Oil & Vinegar, ideaal naast bijvoorbeeld een heerlijke kalkoen of gebraad. Koop de dikgedrukte ingrediënten bij jouw dichtstbijzijnde Oil & Vinegar of online.

Wijntip van Mr. Vino: een witte wijn met een zachte smaak (dus niet te fris/zuur en niet te zwaar/rond). De wat weeïge smaak van de pompoen mag best een beetje ‘opgefrist’ worden.

Breek het eekhoorntjesbrood in kleinere stukken en laat weken in drie à vier eetlepels warm water, zorg ervoor dat het onder water staat. Halveer, verwijder de zaden en schil de pompoen en snijd vervolgens in blokjes. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes.

Snipper de knoflook en de ui fijn en bak de spekjes. Zet het vuur wat lager en voeg de ui en iets later de knoflook toe. Fruit het geheel totdat de ui glazig is, voeg vervolgens de pompoenblokjes toe en bak deze vijf minuutjes mee. Voeg nu ook de champignons toe. Giet na enkele minuten het eekhoorntjesbrood met het vocht erbij, roer goed door.

Laat het geheel op laag vuur stoven totdat de pompoen zacht is geworden en het geheel is ingekookt. Breng op smaak met één eetlepel Jerez sherry azijn, zout en peper. Was de sla en week de couscous volgens de verpakking. Voeg de pompoenpitten en vier à vijf eetlepels pistache-olie aan de couscous toe, roer goed door.

Maak in een kom een dressing van één eetlepel Jerez sherry azijn en drie eetlepels pistache-olie en haal hier de gewassen sla doorheen. Serveer de pompoenstoof op de couscous met de sla ernaast, eetsmakelijk!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.